Doona-Clip

Tijdens mijn werkzaamheden met Charlwood Design in Melbourne, heb ik deze clip ontworpen. Het betreft een relatief eenvoudig product, dat wordt gebruikt voor beddengoed. Het product wordt bevestigd in de punten van het dekbedovertrek en het dekbed. Zo kan door middel van een klikverbinding de dekbedovertrek makkelijk worden vervangen én blijft het dekbed op zijn plek.

De opdrachtgever was een hotelketen in Melbourne die deze clips wilde gebruiken voor het vervangen van beddengoed. Omdat deze producten de efficiëntie hiervan sterk vergroten, is er opdracht gegegeven om deze producten te produceren over een oplage van 40.000 stuks. De clip valt onder het patent van Doona-Zavarge.

Het product is ontworpen om met een 3-delige spuitgietmatrijs geproduceerd te worden. Door op een iteratieve manier te ontwerpen met veel tests heb ik een perfect ontwerpvoorstel kunnen neerleggen bij de opdrachtegever Doona-Zavarge. Om dit proces goed te kunnen doorlopen, heb ik tools gebruikt van Charlwood Design.

Zie voor meer informatie charlwooddesign.com.au.